Kroppen

Klog, kloge krop! Den kropslige intelligens er noget af det vigtigste at have med i terapeutisk arbejde. Det er gennem kroppen vi får fat i det, der har gjort os til den vi er i dag. Kroppen er ikke blot appendiks til hovedet – og med fokus på kroppen, får du adgang til hele dig.

Mennesker, der har været ude for voldsomme eller skelsættende begivenheder, har ikke bare erindringer om disse begivenheder indlejret i hjernen, men også i kroppen. Derfor er kroppen en vigtig ressource i forståelse og behandling af stress, angstreaktioner, trauma og uhensigtsmæssig mønstre, som ikke gavner os mere.

“Den oplevelse vi har af os selv, er i bund og grund en kropslig fornemmelse. Den opstår, før vi får et sprog, og selvom vi senere i livet får ord til at beskrive os selv med, så ligger oplevelsen i kroppen bag hver tanke.”

 

Berøring er et unikt kommunikativt redskab. Ligesom det kan være en lettelse at tale med et menneske, der virkelig møder og kan rumme hvordan du har det, således kan det være en stor lettelse, at blive mødt i sin krop. Berøringen bliver en måde at tale sammen på, i kroppen.

Og måske opdager du, at du helt har glemt dele af din krop – de fungerer, men er langt væk. Måske opdager du mønstre, du troede, du havde bearbejdet tanke- eller følelsesmæssigt, stadig sidder i kroppen. Eller en dybere frygt relateret til overlevelse.

Kroppen husker dét, den ikke fik lov at slippe. Det kan være alt fra et fald på cyklen, utryg tilknytning fra barndommen til stress eller sorg. Et traume er nemlig ikke det, som overgår os, men vores indre oplevelse af det. Får vi ikke hjælp og ro til efterfølgende at slippe oplevelsen med et empatisk vidne (en tryg havn), kan traumet sætte sig som en permanent indstilling i nervesystemet og blive begrænsende for vores frihed og livsglæde.

Vi ved fra forskning (og egen krop), at vi ikke kan komme os og hele, hvis vi ikke føler os trygge. Den kropsterapeutiske behandling jeg tilbyder er somatisk heling af kroppen via tryghed, bevidsthed og langsommelighed i at slippe de spændinger, som er skabt som beskyttelse i kroppen. Lidt efter lidt og altid i kroppens eget tempo. Kroppen er ressourcefuld, selvhelbredende og holder svarene.

Jeg holder dit nervesystem for en stund.

Du er påklædt under sessionen, som oftest starter med en kortere eller længere snak, efterfulgt af blid behandling på briks.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du kontakte mig her eller på SMS til 20104218.